Mai multe străzi din Capitală au fost inundate după ce o ţeavă s-a spart. Apa a curs neîncetat timp de câteva ore

Embed:

Mai multe străzi din Chişinău au fost inunundate după ce o ţeavă s-a spart, iar apa a curs neîncetat timp de câteva ore. Incidentul s-a produs ieri la intersecţia străzilor Veronica Micle cu Vlaicu Pârcălab din centrul Capitalei. Cei care muncesc şi locuiesc prin zonă, spun că au anunţat Întreprinderea "Apă-Canal", dar muncitorii au intervenit abia peste două ore. 

Din cauza presiunii, o bucată de asfalt s-a surpat, iar nivelul apei ajungea până la limita bordurilor.

"Un mare dezastru pentru că într-o ţară civilizată nu se întâmplă astfel de cazuri. Un gospodar normal are grijă de gospodăria lui, dar la noi în ţară asta e realitatea, dură."

"Noi am sunat să închidă apa, elementar. Au mai sunat ca să nu pătrundă apa aici la noi în subsol. - Ce au spus?- Că o să vină. - Şi de cât timp curge deja apa?- Iată chiar acum mă uit, aproximativ o oră în urmă a încept trăsnaia asta."

"Nimeni nu vine, nu face nimic. - Cum o să treceţi strada?- O să înconjor."

"50 de metri până la Primărie, nu-I un consilier, nu-i nimeni, nimeni nu îşi bate capul сă aici e o nevoie astai banii oamenilor, ai noştri."

Potrivit directorului tehnic al Apă-Canal Chișinău, Victor Croitoru, ţeava a cedat pentru că era prea veche. Aceasta nu fost schimbată de peste 40 de ani.

"Avem o stare… cu un nivel înalt de uzură a reţelelor de apeduct mizăm foarte mult pe investiţii finanţate de băncile europene. Referitor la schimbarea a 190 de kilometri.", a declarat Victor Croitoru, director tehnic producţie "Apa Canal" Chişinău.

Porțiunea avariată a ţevei va fi înlocuită. Consumatorii nu vor fi afectați de incident, pentru că vor fi asigurați cu apă de la conducta adiacentă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu