Mai multe radiouri din Somalia nu vor mai difuza muzică, pe motiv că aceasta ar fi ne-islamică

Embed:

După ce le-au interzis femeilor să poarte sutien şi tuturor somalezilor să privească filme, insurgenţii islamişti au luat o altă decizie nepopulară. Peste zece radiouri din Somalia nu vor mai difuza muzică, pe motiv că aceasta este considerată ne-islamică.

Somalezii puteau asculta la aceste posturi de radio muzică de peste hotare. Aceleaşi interdicţii au fost puse şi în sudul Somaliei, de către grupul islamist al-Şabab. Interdicţia de a difuza muzică a fost impusă, în urma unui conflict dintre insurgenţii islamişti şi guvernul somalez, soldat cu 21 de morţi. Reprezentanţi ai guvernului condamnă decizia şi cer insurgenţilor retragerea acesteia.Locuitorii capitalei somaleze mai pot auzi muzică pe frecvenţa radioului guvernului şi pe cel fondat de Naţiunile Unite.

În ultimii trei ani, violenţele s-au intensificat în Somalia. Unii jurnalişti au mărturisit în trecut că mai mulţi colegi de-ai lor au fost asasinaţi pentru că nu s-au supus ordinelor islamiştilor. Organizaţia Naţiunilor Unite a estimat că în acest an în jur de 100 de mii de oameni au murit în Mogadishu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu