Mai multe poduri din Capitală se află într-o stare deplorabilă și trebuie reparate capital

Embed:

Podul de lângă Circ şi viaductul de pe strada Mihai Viteazu din Capitală sunt într-o stare dezastruoasă şi necesită reparaţii capitale. Autorităţile locale spun însă că nu au bani pentru a le reabilita în totalitate.

Potrivit şefului adjunct al Direcţiei Transport, Oleg Caraman, în prezent, construcţiile nu prezintă pericol de prăbuşire, aşa că deocamdată, vor fi efectuate doar unele lucrări de întreţinere.

Viaductul de pe strada Mihai Viteazu are o lungime de aproape 300 de metri şi a fost construit acum mai bine de jumătate de secol.

De atunci, podul nu a mai fost reparat capital niciodată, iar în timp, construcţia s-a uzat vizibil.

Cei care se încumetă să traverseze podul înalt de mai bine de 10 metri susţin că de fiecare sunt supuşi unui adevărat test de rezistenţă.

"În fiecare an se surpă, iar drumarii îl repară. Poate lucrările sunt efectuate incorect sau avem condiţii climaterice nefavorabile, iar din această cauză iar se strică podul."

"- Trebuie reparat, trebuie vopsit, treb de făcut.
E periculos?
- Cred că da!"

Într-o stare deplorabilă este şi viaductul de pe bulevardul Grigore Vieru, din apropierea Circului. Acesta a fost construit în anul 1977, iar de atunci, a fost reparat doar asfaltul.

"Este periculos. Atâţia oameni îl traversează. S-ar putea prăbuşi. Trebuie reparat. Acest lucru ţine de securitatea oamenilor".

"Prezintă pericol, atât pentru conducătorii auto, cât şi pentru pietoni. Faptul că atâţia ani nu s-a reparat, spune multe".

Specialiştii din cadrul primăriei au ajuns la această concluzie în urma efectuării unor expertize.

"Starea podurilor este una nesatisfăcătoare din punct de vedere tehnic şi necesită nişte intervenţii Capitale", a spus şeful adjunct al direcţiei transport şi Căi de Comunicare, Oleg Caraman.

Una dintre cele mai grave probleme este lipsa parapetului de siguranță. Din această cauză, o maşină a zburat duminică de pe podul din strada Ismail în urma unui accident rutier. Până în luna aprilie, va fi verificat şi acest viaduct.

"Degradările, sau defectele care sunt depistate ele nu afectează siguranţa sau stabilitatea podului, dar ele au un caracter şi progresează", a spus şeful adjunct al direcţiei transport şi Căi de Comunicare, Oleg Caraman.

Anul acesta, pentru reparaţia şi întreţinerea podurilor şi viaductelor din Capială, au fost alocate în jur de 5 milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu