Mai multe poduri din Capitală, dar şi din toată ţara, vor fi renovate în 2019

Mai multe poduri din întreaga țară vor fi reparate în acest an.

Potrivit moldpres, autoritățile dau asigurări că starea podurilor din Moldova este satisfăcătoare și nu există motive de îngrijorare, însă este nevoie de intervenții ale specialiștilor pentru reabilitarea acestora. 

Șeful de direcție la Ministerul Economiei și Infrastructurii, Radu Rogovei, a declarat la o emisiune televizată că în anul 2019 vor fi efectuate intervenții la circa 30 de poduri. O parte dintre acestea vor fi reparate capital, altele doar parțial, iar unele vor fi supuse expertizelor tehnice. Totodată, anual sunt reparate circa 5-7 poduri din contul resurselor bugetare, iar din anul 2007 și până în prezent au fost reabilitate peste 85 de poduri.

Funcționarul a dat asigurări că starea podurilor din țară este satisfăcătoare, motive de panică nu sunt, deși acestea necesită intervenții.

Același lucru a fost confirmat și de către Oleg Caraman, șef adjunct de direcție din cadrul Primăriei capitalei, care s-a referit la starea podurilor din Chișinău. Potrivit lui, podul de pe strada Mihai Viteazu din capitală va intra prioritar în reparații în anul 2019. Totodată, expertiza tehnică pentru podul de pe strada Ismail, care este cel mai vechi din oraș, va fi gata în luna aprilie curent, informează sursa citată.

Publika.md aminteşte că pe drumurile naționale din Republica Moldova există peste 850 de poduri. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu