Mai multe persoane care nu pot merge la secţii din motive de sănătate au solicitat urna mobilă

Embed:

Mai multe persoane care nu pot merge la secţii din motive de sănătate votează acasă. Oamenii au solicitat urna mobilă, pentru că au ţinut morţiş să-şi dea votul pentru un oraş frumos şi curat. 

Tatiana Davîdova are 73 de ani. Cu câţiva ani în urmă, aceasta a suferit un atac cerebral şi, din această cauză, nu a putut merge la secţia de votare. Cu toate acestea, ea a depus cerere pentru a-şi exercita dreptul constituțional.

Femeia spune că acest vot este important pentru ea, pentru că părinții și bunicii ei au locuit în Chișinău.

”Eu aici m-am născut, aici s-au născut și părinții mei-mama, bunicii, dar și străbunicii mei. Toți ai mei sunt din Chișinău”, a spus o locuitoare a Capitalei, Tatiana Davîdova.

Femeia spune că nu ratează niciun scrutin și consideră că toți moldovenii ar trebuie să înțeleagă că acest drept trebuie valorificat.

"Mulţumesc."

"Trebuie să ne gândim nu doar la viitorul nostru, ci şi cel al copiilor, nepoţilor şi al tuturor cetăţenilor. Trebuie să trăim într-o lume liniştită, în pace", a spus o locuitoare a Capitalei, Tatiana Davîdova. 

Urna mobilă a ajuns și la Mihail Moraru de 61 de ani. Dacă la alegerile precedente, bărbatul a reușit să ajungă la secția de votare, în acest an, starea de sănătate nu i-a permis să facă acest lucru. Mihail Moraru speră la o schimbare spre bine.

"Noi facem istoria şi mult depinde de noi. Îmi doresc să avem schimbări", a spus un locuitor al Capitalei, Mihail Moraru.

Reprezentanţii secţiilor de vot spun că merg acasă la fiecare persoana care a depus anterior cerere. De exemplu, la secţia numărul 96 au fost depuse trei cereri.

"Noi le oferim la domiciliu, să fie totul bine pentru cetăţeni, să nu îi discriminăm pe cei care nu pot să vină", a spus reprezentant secţia de votare nr. 96, Nicolai Popilevschi.

În ziua alegerilor, cererile pentru urna mobilă pot fi depuse până la ora 15. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu