Mai multe oportunităţi pentru tinerii din Moldova. În nouă raione din ţară vor fi deschise centre de dezvoltare

Embed:
Tinerii din Republica Moldova vor avea mai multe oportunităţi. Pentru ei, încă în nouă raione, vor fi deschise centre de dezvoltare. Acorduri de parteneriat au fost semnate cu Ministerul Educaţiei şi au fost aprobate regulamentele de organizare a
acestor instituţii.

"Este vorba în primul rând despre politicile de susţinere a tinerilor, aici vreau să menţionez şi drepturile la o educaţie normală, dreptul tinerilor de a-şi promova interesele privind proiectele de infrastructură", a declarat Grigore Policinschi, reşedintele raionului Dubăsari.

Un astfel de centru funcţionează la Soroca de mai mult timp.

"Îi încurajăm să implementeze propriile lor proiecte, ceea ce facem la Soroca. Deja am susţinut peste 40 de mini proiecte ale tinerilor din toate comunităţile raionului. Recent la ultima rundă de granturi am mai susţinut încă nouă proiecte", a spus Ion Babici, preşedintele Centrului de Tineret Dacia, Soroca.

În prezent, în doar opt la sută din localitățile din țară există instituţii cu servicii pentru tineret. Ministerul Educaţiei îşi propune să majoreze numărul acestora, în cadrul Programului de dezvoltare a centrelor pentru anii 2017-2022.

"Sunt preconizate Centre de Tineret în toare raioanele din R. Moldova, asta înseamnă în 32, dar ele cu siguranţă vor fi mai multe pentru că se extind de la nivel raional la cel local, adică şi în sate", a menţionat ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Urmează ca Ministerul Educaţiei să stabilească ce salarii vor primi specialiştii care vor activa în centrele respective. Cinci milioane de lei au fost deja alocate pentru dotarea instituţiilor cu mobilă şi tehnică de calcul. Totodată, anual vor fi acordate câte opt milioane de lei pentru dezvoltarea serviciilor pentru tineret în cele nouă centre.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu