Mai multe nume mari din sectorul IT sunt interesate să preia Twitter

Mai multe nume mari din sectorul IT sunt interesate să preia Twitter, spun surse citate de CNBC şi Wall Street Journal. Google, Microsoft, Verizon şi Salesforce s-ar gândit să facă oferte pentru reţeaua de socializare. Acţiunile Twitter au crescut cu peste 20% după apariţia acestor informaţii, iar compania este evaluată în acest moment la 13 miliarde de dolari, scrie digi24.ro.

Informațiile publicate de CNBC nu au fost comentate de Twitter. 

După apariţia informaţiilor, acţiunile Twitter s-au apreciat cu 14%, la 21,28 dolari, la deschiderea bursei din New York. În ultimul an, titlurile companiei pierduseră 30% din valoare. 

După listarea companiei la bursă în noiembrie 2013, la un preţ de 26 dolari pe acţiune, Twitter s-a confruntat cu creşterea lentă a numărului de utilizatori şi cu încetinirea majorării veniturilor. 

În al doilea trimestru din acest an, Twitter a înregistrat o creştere a veniturilor cu 20%, cea mai slabă rată de creştere a companie până acum şi al optulea trimestru la rând de încetinire a avansului. 

După numirea în funcţia de director general a lui Jack Dorsey, în 2015, Twitter a încercat să revigoreze afacerile mizând pe conţinut video şi pe facilitarea postării de mesaje scurte. 

Săptămâna trecută, Twitter a introdus primul său live-stream de la un meci de fotbal american, cu o audienţă medie de 243.000 de vizualizări pe minut.

Totuşi, numărul este foarte mic comparativ cu audienţa de 15,4 milioane de telespectatori care au urmărit meciul la televizor, pe canalele CBS şi NFL Network.

Însă transmisiunea meciului este doar un prim pas în strategia Twitter de a miza pe conţinutul video. Twitter intenţionează să transmită în direct şi dezbaterile dinaintea alegerilor prezidenţiale.

Totuşi, problemele Twiter au generat tot mai multe discuţii despre o posibilă preluare, mai ales în condiţiile în care apar tot mai multe fuziuni şi achiziţii pe piaţa companiilor din sectorul Internet. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu