Mai multe mişcări de stânga s-au pus pe proteste. Analiştii întrevăd implicarea lui Mark Tkaciuk

Embed:

Un grup de membri şi simpatizanţi ai PSRM au protestat astăzi faţă de majorarea tarifelor energiei electrice şi gazelor naturale. O acţiune similară a fost organizată de câţiva reprezentanţi ai Platfomei "Demnitate şi Adevăr". Diseară, şi membrii formaţiunii conduse de Grigore Petrenco vor ieşi în stradă, cu aceleaşi critici.

Socialiştii au organizat un marş de la sediul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică spre Guvern. La mijlocul traseului, ei s-au oprit în faţa Primăriei Capitalei.

Unii comentatori politici susţin că în spatele acestor acţiuni de protest ar sta fostul ideolog al PCRM Mark Tkaciuk.

"Revenirea lui Marc Tkaciuk din Rusia a coincis deloc întâmplător cu intenţia foştilor colegi din aripa radicală a PCRM de a organiza proteste", a spus comentatorul politic Andrei Andrievschi. 

Analiştii nu exclud repetarea violenţelor din 7 aprilie 2009, când au fost devastate sediile Parlamentului şi Preşedinţiei.

Contactat telefonic de Publika TV, Mark Tkaciuk a refuzat să comenteze declaraţiile lui Andrievschi. Pe o reţea de socializare, Tkaciuk l-a avertizat însă pe Andrievschi să nu-l provoace.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu