Mai multe medicamente compensate pentru minori

Embed:

De la 1 iunie, cei care nu au împlinit vârsta de 18 ani vor putea beneficia gratuit de preparate cu fier, acid ascorbic şi antihelmintice. Anunţul a fost făcut astăzi, 20 mai, de către reprezentanţii Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

În prezent, aceste medicamente sunt oferite gratuit doar copiilor cu vârsta de până la cinci ani. Majorarea numărului de beneficiari se explică prin creşterea alocaţiilor pentru medicamentele compensate. În acest an, bugetul pentru aceste preparate farmaceutice este cu 34 de milioane de lei mai mare decât anul trecut. De asemenea, va fi extinsă şi lista medicamentelor compensate.

"În 2011 va fi o creştere de alocaţii pentru medicamente compensate de la 116 mln lei cât a fost în anul precedent până la 150 mln lei şi asta ne permite majorarea listei de medicamente compensate dar şi extinderea categoriilor de persoane care vor beneficia de medicamente gratuite. Dacă acum beneficiau de medicamente gratuite copiii până la 5 ani conform listei actualmente categoria s-a extins până la 18 ani", a declarat directorul CNAM, Mircea Buga.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu