Mai multe localuri din SUA oferă reduceri clienţilor care nu-şi folosesc telefoanele în timpul cinei

Embed:

Tot mai multe localuri din SUA îşi încurajează vizitatorii să nu folosească smartphonul în timpul cinei. În schimbul acestui digital detox, unele restaurante le propun clienţilor reduceri generoase.

Pentru unii clienţi se fac şi excepţii.

"Când clienţii întreabă dacă pot să facă o poză cu porţia de sushi, de exemplu, ca să le posteze pe internet, sigur că le permitem", a spus Stacy Oriente, managerul unui restaurant. 

Managerii unor localuri le propun clienţilor să-şi lase la intrare gadgeturile în nişte căldări speciale. Sunt şi restaurante ce amenajează încăperi în care nu ai voie să foloseşti telefonul.

"Am inventat o zonă specială în hotel ca să-i motivăm pe oaspeţii noştri, mai ales familiile cu copii, să lase deoparte telefoanele în timpul odihnei", a spus Steve Cunningham, managerul unui hotel. 

Unii vizitatori recunosc însă că nu este deloc simplu să se dezică de smartphone, chiar şi pentru un timp scurt.

"Să ne lăsăm de telefoane în localuri este mai complicat decât pare. Unele promoţii de care beneficiem pot simplifica însă această problemă", a declarat Adam Bryan. 

"Este o idee minunată, pentru că noi nici măcar nu observăm că suntem permanent cu telefonul în mână. Aici avem un motiv bun să-l lăsăm într-o parte şi, pur şi simplu, să comunicăm", a spus Jennifer Kaveney.

Pentru a scăpa de dependenţa de gadgeturi, unii specialişti ne recomandă să ne verificăm telefoanele nu mai des decât o dată la 90 de minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu