Mai multe localităţi din ţară au rămas fără curent electric din cauza NINSORILOR

Embed:

(UPDATE 17:44) Energia electrică lipseşte parţial sau în totalitate în circa 260 localităţi. Potrivit Union Fenosa, au fost înregistrate 152 avize privind rupturi de conductor, 134 dintre ele fiind localizate. 

(UPDATE) La această oră 275 de localități din 18 raioane sunt deconectate parțial de la lumină.

(UPDATE 10:42) 173 de localităţi din 13 raioane au rămas fără lumină în urma ninsorilor.

(07:11) Ninsoarea abundentă din această noapte a lăsat fără curent electric mai multe localităţi din ţară. Angajaţii Inspectoratului pentru situaţii de Urgenţă au lucrat non-stop.

Conform datelor operative la ora 06:00 erau deconectate parțial de la energia electrică 55 de localități din 13 raioane. Rămân fără curent localități din raioanele Ialoveni, Criuleni, Orhei, Hâncești, Telenești, Ștefan Vodă, Anenii Noi, Cahul, Cantemir, Basarabeasca, Leova Ungheni și UTA Găgăuzia.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului general pentru Situaţii de Urgenţă, toate traseele naționale și accesul spre localități sunt practicabile, dar se circulă în condiții de iarnă.

Angajații subdiviziunilor teritoriale ale IGSU în comun cu angajații INP patrulează și monitorizează porțiunile de drumuri cu risc de înzăpezire. La lucrările de împrăştiere a materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate 148 unităţi de tehnică şi 185 de persoane, fiind împrăștiate circa 1.200 tone de material antiderapant.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze de urgență Serviciul 901.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu