Mai multe judeţe din România, sub Cod Portocaliu şi Galben de ninsori. Se circulă în condiţii de iarnă

Mai multe judeţe din România se află sub Cod Portocaliu şi Galben de ninsori şi viscol. Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, în ţara vecină se circulă în condiţii de iarnă pe multe artere rutiere, anunță agerpres.ro.

În judeţul Olt, nouă drumuri judeţene sunt închise din cauza ninsorii.

De asemenea, în judeţul Olt, pe DN 65 Jitaru - Valea Mare, este depusă zăpadă pe partea carosabilă, însă se acţionează cu material antiderapant, precizează sursa citată.

În judeţul Constanţa, din cauza vântului puternic, sunt oprite manevrele în toate porturile.

Conform Centrului Infotrafic, în cursul nopţii de luni spre marţi, pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti - Piteşti, la kilometrul 53, în zona localităţii Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, un ansamblu rutier a ieşit în decor, blocând banda de urgenţă şi banda nr. 1. Evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale. Circulaţia se desfăşoară pe banda numărul doi. Se estimează ca circulaţia să fie reluată, în condiţii normale, în 45 - 60 de minute.

"Având în vedere atenţionările meteorologice de vreme nefavorabilă, valabile până miercuri dimineaţă, recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă, să folosească în mod corespunzător sistemele de iluminare - semnalizare şi de climatizare - dezaburire şi să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în siguranţă", subliniază Poliţia.

loading...

Lasă un comentariu