Mai multe investiții românești în Moldova şi extinderea gazoductului Iași - Ungheni până la Chișinău

Embed:

Mai multe investiții românești în Moldova, dar și o companie care să participe la extinderea gazoductului Iași - Ungheni până la Chișinău. Asta își dorește premierul Pavel Filip. Declarația a fost făcută de șeful cabinetului de miniștri în cadrul unui interviu, acordat postului TVR.

"Ne dorim foarte mult și credem că așa și va fi, o companie importantă din România să participe și la construcția gazoductului Ungheni – Chișinău. Proiectul de construcție a acestui gazoduct va fi finalizat în luna iunie, după care vom purcede nemijlocit la construcția gazoductului", a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Pavel Filip a mai spus că extinderea rețelei va fi finalizată până la sfârșitul anului 2018. Asta după ce Comisia Europeană a hotărât să majoreze valoarea grantului pentru acest proiect de la 10 la 40 de milioane de euro.

Gazoductul Ungheni - Chișinău va avea o lungime de aproape 120 de kilometri și va trece prin 25 de localități din raioanele Ungheni, Nisporeni, Strășeni și Călărași.

Citeşte şi: Pavel Filip: Îmi doresc foarte mult ca Republica Moldova să se regăsească, alături de România, în marea familie a UE (VIDEO)

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu