Mai multe indicatoare rutiere "Punct negru" vor fi instalate pe drumurile din ţară (GRAFICĂ)

Embed:

Autorităţile vor să instaleze în locurile respective indicatoare "Punct Negru". Asta după ce numărul zonelor unde în ultimii cinci ani s-au produs cel puţin cinci accidente rutiere grave, soldate inclusiv cu decese, a crescut considerabil.

Indicatorul rutier "punct negru" avertizează şoferii că urmează un sector de drum periculos şi că trebuie să adapteze viteza.

Acestea au început să fie instalate pe drumurile din ţară din aprilie 2014.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, doar în primele două luni ale anului, în ţară s-au produs peste 300 accidente rutiere, în care 34 de oameni au murit, iar alţi 361 au fost răniţi.

Un astfel de indicator urmează să fie instalat în zilele următoare pe porţiune de drum de pe traseul care face legătura între satele Todireşti şi Chetrosu din raionul Anenii Noi.

Unul dintre cele mai grave accidente care s-a produs în această zonă a fost anul trecut. Atunci, cinci oameni au murit, printre care şi un copil.

Şoferii confirmă că porţiunea este periculoasă: 

"Ar fi de dorit să fie instalat. Se poate aşa un indicator, pentru că pe aici câteodată nu poţi vedea ce vine din partea cealaltă."

"Neapărat trebuie să fie un astfel de indicator, pentru că vizibilitatea este redusă şi sunt şoferi care depăşesc aici, deşi acest lucru este interzis."

În prezent, pe drumurile din ţară sunt 47 de astfel de indicatoare, iar în curând numărul acestora va depăşi 80.

"Marcarea acestor segmente de drum se face pentru încă o dată să informăm conducătorii auto despre un eventual risc de producere a accidentelui rutier pe acel segment de drum. Mai mult atrag atenţia la aceste indicatoare cetăţenii străini, care vin la noi, în Republica Moldova", spune Pavel Apostol, şef al serviciului InfoTrafic.

Poliţiştii susţin că este necesar să fie instalate asemenea indicatoare şi în interiorul localităţilor traversate de drumuri naţionale.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu