Mai multe drumuri din ţară sunt blocate din cauza ninsorilor. VEZI RAIOANELE

Embed:

Din cauza ninsorilor abundente și a viscolului înregistrat în ultimele 48 ore, mai multe porțiuni de drumuri locale din raioanele Edineț, Soroca, Briceni și Drochia sunt blocate, anunţă Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor. Stratul de zăpadă, pe traseele respective, măsoară între 1,5 şi 1,8 metri.

În aceste condiții, circulația rutieră este restricționată pe drumul de acces în localităţile Rângaci, Vancicăuți și sectorul de drum Trinca-Constantinovca, raionul Edineț, pe drumul de acces satul Hristici, sectorul de drum Vâsoca-Neorcani, sectorul de drum Căinarii Vechi-Floriceni, din raionul Soroca.

"A nins timp de 24 de ore în continuu şi a suflat vântul. Drumul a fost înzăpezit. Curăţăm cu lopeţile pentru că stratul de zăpadă a ajuns la 40 de centimetri", a spus un bărbat.

Mai spre nord, la Edineţ, stratul de zăpadă a depăşit jumătate de metru.

Unii şoferi au aşteptat să ningă şi apoi au hotărât să-şi schimbe cauciucurile.
 
"Schimbăm roţile de iarnă. Este târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată. 60 de centimetri e zăpada", a mai spus un bărbat. 

"De alaltăieri a început să ningă, până azi dimineaţă, toată ziua a nins. La Chişinău a plouat, dar aici a nins", a menţionat un şofer.   

Aceleași condiții de circulație și pe drumul de acces în localitățile Chirilovca, Bocicăuți şi Mărcăuții Noi, din raionul Briceni.

Starea drumurilor din raionul Drochia s-a agravat, după ce au fost blocate drumurile locale din satele Maramanovca –Ceapaevca, Mândâc-Cotova, Lazo-Moara de Piatră.

Totodată, ministerul informează că Administrația de Stat a Drumurilor a suplimentat numărul utilajelor speciale pentru deszăpezirea în raioanele respective. Responsabilii promit că accesul spre localitățile blocate va fi restabilit până la sfârșitul zilei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu