Mai multe companii suspendă folosirea avioanelor Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane

Compania Ethiopian Airlines s-a alăturat mai multor companii aeriene din China şi Insulele Cayman în suspendarea avioanelor de tip Boeing 737 Max 8, după accidentul aviatic în care au murit 157 de persoane, transmite The Guardian, mediafax.ro.

Dezastrul aviatic petrecut duminică este al doilea incident din ultimile patru luni în care este implicată o astfel de aeronavă. În octombrie 2018, un avion al companiei Lion Air s-a prăbuşit în mare, în apropierea capitalei indoneziene Jakarta. La bord se aflau 189 de persoane şi nu a existat niciun supravieţuitor.

"În urma accidentul tragic, compania Ethiopian Airlines va suspenda activitatea tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, până la noi ordine", transmite un comunicat de presă al organizaţiei, publicat luni pe Twitter.

"Încă nu ştim cauza accidentului, dar am decis să luăm toate măsurile de siguranţă posibile", a precizat Ethiopian Airlines în comunicat, aceasta fiind a doua cea mai mare companie aeriană din Afric

Pasul făcut de companie vine după decizia autorităţilor chineze de a suspenda activitatea acestor tipuri de aeronave. Cauza accidentului rămâne necunoscută deocamdată, dar compania Cayman Airlines a suspendat şi ea operaţiunile tuturor avionelor Boeing 737 Max 8, în timp ce investigaţiile continuă.

Duminică, zborul Ethiopian Airlines ET 302 care se afla în rută spre Addis Ababa de la Nairobi s-a prăbuşit la şase minute după decolare. Aeronava s-a prăbuşit într-un câmp din apropierea satului Tulu Fara, la 60 de kilometri de capitala Etiopiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu