Mai multe companii de asigurări, emitente de certificate "Carte Verde", obligate să efectueze audite externe

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a obligat 9 companii de asigurări, emitente de certificate „Carte Verde”, să efectueze audite externe în scop de supraveghere privind evaluarea activelor la situația din 30 septembrie.

După cum scrie  mold-street.com, decizia CNPF ar fi justificată prin necesitatea de a cunoaște mai bine care este situația financiară și gradul de solvabilitate a companiilor de asigurări ce au dreptul de a emite "Carte Verde".

Este vorba de companiile Acord Group, Asterra, Donaris-VIG, Grawe Asigurări, General Asigurări, Moldasig, Moldcargo, Moldova-Astrovaz și Klassika Asigurări.

Potrivit CNPF, principalele obiective ale exercițiului vor consta, în analiza portofoliului de asigurări al fiecărei societăți, formarea și menținerea rezervelor tehnice de asigurare, mai cu seamă celor aferente asigurării "Carte Verde".

Printre obiectivele auditului se mai numără verificarea dosarelor de daune și achitarea despăgubirilor de asigurare și reflectarea corectă în evidența contabilă, scrie radiochisinau.md

Lasă un comentariu