Mai multe cazuri de trafic de persoane. Cifra este în creştere cu 40 la sută faţă de acum doi ani

Embed:

Numărul infracţiunilor privind traficul de persoane este într-o continuă creştere. Potrivit Procuraturii Generale, anul trecut au fost înregistrate peste 300 de cazuri, faţă de 290 câte au fost înregistrate acum doi ani.

Cea mai mare creştere se atestă la traficul de copii, cu 13 dosare mai multe, decât în 2016.

De asemenea, procurorii au investigat 55 de infracţiuni de proxenetism, 33 de cazuri de organizare a migraţiei ilegale şi încă 22 de cazuri de muncă forţată, cu şapte mai multe comparativ cu 2016.

Anul trecut, au mai fost înregistrate 20 de infracţiuni privind scoaterea ilegală a copiilor din ţară. Cifra este în creştere cu 40 la sută faţă de acum doi ani. Angajaţii Procuratura Generale au mai documentat două cazuri de organizare a cerşetoriei şi alte şase de trafic de organe. 

În 2017, în acest domeniu au fost pornite peste 140 de cauze penale şi pronunţate 104 sentinţe în privinţa a aproape 160 de inculpaţi. Valoarea bunurilor sechestrate de la învinuiţi este estimată la 3,4 milioane de lei.

Pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor privind traficul de ființe umane, la sfârşitul anului trecut a fost instituită "Linia Verde Antitrafic". Oamenii pot cere ajutor la numărul 069999021. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu