Mai multe burse pentru tinerii care vor să facă studii în România VEZI AICI CUM SUNT REPARTIZATE

Embed:

Guvernul României a majorat numărul de burse pentru tinerii din Republica Moldova. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei Executivului român din 24 august curent.

Astfel, statul român a crescut oferta de burse alocate elevilor şi studenţilor moldoveni, de la 2.150, la 5.000 locuri.

Cele 2850 de locuri alocate suplimentar pentru tinerii din Moldova în învăţământul preuniversitar şi superior de stat, vor fi repartizate după cum urmează:

1) Învăţământ preuniversitar -  550 locuri:

a)      fără plata taxelor de şcolarizare, cu bursă   - 250 locuri;

b)      fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 300 locuri.

2) Studii universitare de licenţă (anul I) - 1.920 locuri

a)      fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă - 390 locuri în cadrul extensiunilor universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu” din Cahul şi ale Universităţii “Al. I. Cuza” din Iaşi la Universitatea „A. Russo” din Bălţi;

b)      fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 1.530 locuri, din care 200 locuri pentru absolvenţi de liceu din România.

3) Studii universitare de masterat -  330 locuri

a)      fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă – 150 locuri;

b)      fără plata taxelor de şcolarizare, dar cu bursă – 180 locuri în cadrul extensiunii universitare ale Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi la Universitatea de „B.P. Haşdeu” din Cahul.

4) Studii universitare de doctorat - fără plata taxelor de şcolarizare, fără bursă - 50 locuri.

În perioada 31 august – 10 septembrie, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului al României va organiza o nouă sesiune de admitere pentru tinerii de origine română din Republica Moldova în anul de învăţământ 2011- 2012.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu