Mai multe bunuri, fără acte de proveniență, depistate la vamă. Un moldovean și un ucrainean, implicați

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Nord au dejucat intențiile ilegale a unui conațional și a unui cetățean ucrainean, care transportau mărfuri fără acte de proveniență. 

Un cetățean al Ucrainei a fost reținut după ce a trecut etapele controlului de frontieră prin punctul de trecere Otaci. Acționând conform unei informații cu caracter operativ, inspectorii de frontieră au depinstat în bagajul acestuia o cantitate de produse ce conțineau nutrienți pentru sportivi. La solicitarea polițiștilor de frontieră de a prezenta acte justificative pentru transportarea produselor, bărbatul în vârstă de 40 de ani nu a putut oferi. Acesta a comunicat că le procurase din statul vecin și urma să le transmită unei persoane necunoscute din municipiul Chișinău, prin intermediul unei rute regulate de la autogara din orașul Otaci. 

Și un locuitor al satului Coteala, raionul Briceni, este documentat pentru transportarea miezului de nucă în lipsa actelor de proveniență. Conducătorul auto a fost oprit pentru verificări în zona de frontieră pe traseul național M-14. Acesta era la volanul unui mijloc de transport de model Mercedes 313 CDI cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești. În timpul verificării compartimentului marfar a microbuzului s-au depistat 18 saci plini cu miez de nucă şi semințe de bostan, în cantitate de aproximativ 800 kg. 

Pentru încărcătura transportată șoferul nu a putut oferi documente, motivând că nu le-a achiziționat de la un punct de comercializare autorizat, iar destinația finală a mărfii fiind punctul de colectare specializat, situat în orașul Edineț, condus de un cetățean al Siriei.

În ambele cazuri, marfa a fost ridicată conform procedurii și urmează a fi examinate sub toate aspectele legale pentru stabilirea circumstanțelor cu privire la săvârșirea unei infracțiuni sau contravenții și adoptarea unei decizii obiective.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu