Mai multe ambulanţe noi vor fi puse în circulaţie de săptămâna viitoare. Ce spun lucrătorii medicali

Embed:

Opt dintre cele 35 de ambulanţe noi au ajuns la substaţia de asistenţă medicală urgentă din sectorul Centru.

Maşinile vor merge la chemări de săptămâna viitoare, după ce vor fi verificate.

Lucrătorii medicali vor fi instruiţi cum să utilizeze aparatele din ambulanţă de către cei care au produs maşinile. Ana Lupaşco este felcer de mai bine de 30 de ani. Femeia spune că pe atunci autosanitarele erau dotate cu minimul necesar, acum însă sunt practic nişte secţii de terapie intensivă pe patru roţi.

"Acum vom oferi un ajutor medical la nivel, ne va fi şi nouă mai uşor în lucru pentru un diagnostic şi va fi mai rapid", a spus Ana Lupaşco, felcer.

Şi şoferii susţin că vor ajunge mai repede la pacientul bolnav.

"Maşina e super, e iute chiar acum am mers cu ea şi e foarte iute, se duce bine. Dacă vor fi mai puţine ambuteiaje vom ajunge foarte repede", a enunţat un şofer de ambulanţă.

Alte 28 de ambulanţe vor ajunge în celelalte substaţii din sectoarele din Chişinău săptămâna viitoare.

"Mai avem nevoie de puţin timp, pentru că utilajele trebuiesc verificate minuţios, trebuie să vedem cât pot fi ele în acţiune fără ca să fie încărcate", a declarat Tatiana Bicic, vicedirector medical Centrul de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească.

De la începutul acestui an, au fost cumpărate 74 de ambulanţe noi, care au fost deja distribuite în raioanele din ţară. 69 de maşini au fost achitate din bugetul de stat şi au costat aproximativ 55 de milioane de lei, iar cinci ambulanţe au fost cumpărate din bugetul CNAM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu