Mai multă siguranţă. A fost construit primul pod ecologic pentru animale. Unde se află acesta şi cum arată (VIDEO)

Embed:
Un pod ecologic le permite animalelor sălbatice să traverseze în siguranţă o autostradă intens circulată din Washington. Decizia de a ridica pasajul a fost luată deoarece numeroase viețuitoare care trec şoseaua mor anual în urma coliziunilor cu maşinile. Datele arată că, din cauza accidentelor, 21 de specii sunt pe cale de dispariţie.

"Drumurile construite prin păduri afectează mult fauna sălbatică. Animalele care traversează şoselele mor după ce sunt lovite de maşini. De-a lungul timpului, autostrăzile au afectat grav populaţia de animale sălbatice", a declarat Jen Watkins, reprezentant asociaţie pentru conservarea naturii.

Pe pod va fi plantată vegetaţie, pentru a se crea un mediu familiar animalelor, iar pe marginile autostrăzii vor fi ridicate garduri.

"Această zonă am identificat-o ca fiind cel mai des traversată de animale. Din munţi, ele trec pe aici, până la lacul Kacheelus", a spus Meagan Lott, reprezentant departamentul de stat al transporturilor.

"Şoferii conduc cu viteză, fără să se înţeleagă că aici sunt păduri. Viteza cu care se deplasează e prea mare pentru a reacţiona în cazul în care apare vreun animal în faţă", a spus Bill Ehinger, hidrolog.

Potrivit unui raport efectuat recent în SUA, cinci procente dintre accidentele rutiere înregistrate în întreaga ţară reprezintă coliziunile dintre animale și vehicule. Primele pasaje pentru animale au fost construite în anii '50 în Franţa. Ulterior, exemplul a fost preluat de Olanda, Elveţia, Germania şi Cehia.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu