Mai multă lumină în Capitală. Pe strada Kiev au fost instalate 120 de becuri LED (FOTOREPORT)

Embed:

Pe strada Kiev din sectorul Râşcani al Capitalei va fi mai multă lumină. Pe pilonii de iluminat au fost instalate 120 de becuri LED atât pe trotuar, cât şi pe carosabil.

Datorită LED-urilor, cheltuielile pentru energia electrică vor fi reduse cu aproape 50 la sută, susţin autorităţile municipale, iar oamenii spun că se vor simţi mai în siguranţă când vor merge prin zonă.

"Este foarte bine, când mergi pe trotuar se vede bine pe unde mergi. Mulţumim Primăriei că a făcut asta."

" Este foarte bine-venit. Era mai întuneric până acum. "

"Este cu mult mai bine. Până acum era şi întuneric pe aici, mai ales pentru bătrâni."

Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat de pe strada Kiev au costat aproape 600 de mii de lei.

"Tot ce ţine de siguranţa şi confortul cetăţeanului, vom depune tot efortul să iluminăm oraşul. Pentru că asta înseamnă confort, mai multă lume în stradă, lume sigură şi zâmbitoare. Iluminatul şi drumurile sunt problemele cele mai amri ale oraşului, de asta noi astăzi suntem aici, dar în paralel lucrăm şi la iluminatul de pe bulevardul Moscova", a spus primar interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

"Au lucrat două echipe timp de trei săptămâni. A fost mai greu să lucrăm aici pentru că în zonă nu a existat iluminat pe partea pietonală. Cu cât mai multe străzi vom avea iluminate, vom spori gradul de securizare în trafic, iar oraşul va arăta cu totul altfel", a spus şeful interimar Direcţia Transport, Vitalie Butucel.

În total, în acest an, din bugetul municipal s-au alocat 14,2 milioane de lei pentru modernizarea iluminatului de pe zece străzi din Chişinău.

Până acum au fost iluminate străzile Alba Iulia, Ciuflea, Kiev, bulevardul Mircea cel Bătrân, dar şi Viaductul din sectorul Botanica al Capitalei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu