Mai mult de jumătate din populaţia unui oraş din sudul Italiei, evacuată pentru dezamorsarea unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial

Embed:

Peste 50.000 de persoane au fost evacuate duminică dimineaţă din Brindisi, un oraş din sudul Italiei, pentru a permite dezamorsarea unei bombe din cel de-al Doilea Război Mondial găsite în timpul unor lucrări de extindere a unui cinematograf, scrie adevarul.ro.

Aproape 54.000 de locuitori din cei 87.000 ai oraşului Brindisi, situat la Marea Adriatică, au fost evacuaţi duminică dimineaţă, pentru a permite dezamorsarea unei bombe britanice datând probabil din 1941. Este vorba de cea mai mare operaţiune de acest gen din Italia de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie AFP.

Bomba, de un metru lungime şi 220 de kilograme, a fost găsită pe 2 noiembrie în timpul unor lucrări de extindere a unui cinematograf. Operaţiunea de dezamorsare se anunţă dificilă, întrucât bomba a fost atinsă de un excavator în momentull găsirii ei.

Peste 1.000 de membri ai forţelor de ordine şi 250 de voluntari ai Protecţiei Civile participă la aceastã operaţiune. Ultima operaţiune de dezamorsare a unei bombe din Al Doilea Război Mondial datează din 20 octombrie în Italia, având loc la Bolzano (nord).

loading...

Lasă un comentariu