MAI MULT DE JUMĂTATE din americani ADMIT IMIXTIUNEA intereselor din exterior în alegerile pentru Congres

Mai mult de jumătate de cetăţeni americani, în raport de 55%, nu sunt siguri că sistemele electorale ale Statelor Unite sunt protejate de cyber-atacuri şi alte pericole tehnologice.

Un sondaj de opinie realizat de Pew Research Center aduce rezultatele respective. Conform datelor acestuia, doar 45% dintre cetăţeni au încredere în sistemele electorale şi doar 8% sunt siguri de siguranţa lor.

55% dintre persoanele intervievate au declarat că au dubii mari în privinţa acesteia. Respondenţilor li s-a propus să răspundă la o întrebare referitoare la tentativa de imixtiune a altor ţări, printre care şi Rusia, în alegerile prezidenţiale, care vor avea loc pe 6 noiembrie, curent. Rezultatul a reflectat raportul de 67%, care sunt de părere că este "foarte" şi "într-o măsură oarecare" posibil ca interesele din exterior să influenţeze în vreun fel alegerile.

Sondajul a fost realizat în perioada dintre 24 septembrie - 7 octombrie, pe un eşantion de 10683 de americani, care au atins majoratul. Marja de eroare au consituit-o 1,5%.
 
Alegerile pentru Congres care urmează să fie petreceute pe 6 noiembrie, au o însemnătate enormă pentru viitorul ţării. Rezultatul acestora va influenţa nu dar procesul adoptării proiectelor de lege, dar şi vor iniţia procedura de impeachment a actualului preşedinte, în cazul victoriei Partidului Democrat, după electorale.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu