MAI face ordine: 22 bariere au fost înlăturate, 80 urmează a fi demontate

Barierele instalate neautorizat în apropierea blocurilor de locuit din Capitală, devin un obstacol pentru autospecialele de intervenţie ale pompierilor. În acest sens, au fost efectuate mai multe controlale, în urma cărora 22 de obstacole au fost înlăturate, iar circa 80 de bariere urmează a fi demontate în timpul apropiat.

Potrivit Serviciului de presă al MAI, responsabililor din cadrul întreprinderilor de gestionare a fondului locativ le-au fost expediate prescripţiile corespunzătoare. În cazul în care acestea nu se vor conforma cerinţelor pompierilor, conducătorii riscă să fie sancţionați administrativ.

Pentru redresarea situaţiei, inspectorii responsabili de supravegherea de stat a măsurilor contra incendiilor din cadrul Serviciului Protecţiei Civilei şi Situaţii Excepţionale, au organizat în Capitală campanii de informare privind eventualele pericole generate de instalarea diverselor obstacole.

Amintim că inspectorii au desfăşurat razii de înlăturare a barierelor care contravin normelor indicate de Reglementarea tehnică a "Regulilor generale de apărare împotriva incendiilor în Republica Moldova".

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu