Mai e puțin și începe școala, iar reparațiile NU SUNT GATA. Unii directori spun că le vor continua şi după primul sunet

Embed:

Cu zece zile înainte de prima zi de şcoală, în instituţiile de învăţământ din Capitală lucrările sunt în toi. Potrivit autorităţilor, instituţiile de învăţământ sunt pregătite în proporţii de 85 la sută. De exemplu, sunt licee unde directorii susţin că nu se vor încadra în termenul stabilit şi că lucrările vor continua şi după primul sunet de clopoţel. 

La Liceul "Chiril şi Metodiu" din Capitală, până acum, au fost reparate cantina, holul instituţiei şi unele săli de clasă. Planurile administraţiei nu se opresc aici.

"Nu avem gard. Nu că ar fi urât, ci este pusă în pericol securitatea copiilor. Pe teritoriu se plimbă cine vrea. Începem dimineaţa strângând seringi, sticle, tot felul de gunoi. Acoperişul s-a stricat, iar atunci când plouă trebuie să stăm cu umbrelele", a spus directoarea Liceului "Chiril şi Metodie", Eugenia Guțu.

Iar la Liceul "Mircea cel Bătrân", elevii nu vor putea face educaţia fizică pe terenul de sport. Asta pentru că aici sunt depozitate crengi. Directorul instituţiei spune că muncitorii de la întreprinderile municipale întârzie cu lucrările de evacuare a acestora.

"Nu o să reuşească pentru că a fost o vară întreagă pentru a reuşi, dar Primăria cumpără tocător de trei luni şi cred că trei luni vor trebui să aducă la condiţii", a spus directorul Liceului "Mircea cel Bătrân", Mihai Teșcu.

În acest context, primarul interimar Nistor Grozavu a cerut responsabililor să cureţe de urgenţă curţile şcolilor, iar în preajma lor să fie aplicat marcajele rutiere.

Totodată, din întâi septembrie, Regia Transport Electric va suplimenta numărul de troleibuze de la 258 de unităţi la 300, pentru a face faţă numărului mai mare de călători.

"Începând cu unu septembrie revin elevii, cei care au fost plecaţi în concediu şi ca de obicei fluxul de călători revine la normal aşa cum este pe tot parcursul anului", a declarat directorul RTEC, Gheorghe Morgoci.

Iar o comisie specială, formată din salvatori şi inspectori sanitari, va verifica şcolile în data de 23 şi 24 august.

"Au fost constituite comisiile unde urmează să facă o vizită la toate instituţiile de învăţământ preuniversitar. Către unul septembrie instituţiile de învăţământ preuniversitar vor fi pregătite", a spus şeful Direcţiei Educaţie Chişinău, Alexandru Fleaș.

Careul dedicat primului sunet de clopoţel va avea loc în toate instituţiile de învăţământ în data de 1 septembrie, la ora opt şi 30 de minute.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu