Mai aproape de UE! Moldova, Ucraina și Georgia vor crea un grup de lucru în cadrul Adunării EURONEST

Embed:

Ucraina, Moldova și Georgia vor crea un grup de lucru în cadrul Adunării Parlamentare EURONEST. În cadrul platformei vor fi abordate subiecte ce se referă la acordul de asociere cu UE. Decizia a fost luată ieri în cadrul unei reuniuni, care s-a desfășurat la Chișinău. Potrivit copreședintelui Adunării Parlamentare Marian Lupu, grupul de lucru va consolida eforturile celor trei țări pentru o apropiere mai mare de Uniunea Europeană. 

"Lucrul acesta cu siguranță o să aducă mai multă eficiență în dialogul nostru cu Uniunea Europeană în contextul implementărilor prevederilor acordului de asociere", a menţionat Lupu.

Copreședintele Adunării Parlamentare EURONEST Rebecca Harms a declarat că întrevederea s-a axat pe discuții eficiente ce se referă la promovarea reformelor europene în țările din parteneriatului estic.

"M-am simțit la fel de binevenită ca şi în cadrul oricărei alte vizite anterioare și le mulțumesc domnului Lupu şi tuturor colegilor din Moldova pentru această întâmpinare proeuropeană", a precizat Rebecca Harms. 

Cei doi oficiali au mai vorbit și despre depășirea impactului crizei economice asupra șomajului în rândul tinerilor, dar și despre colaborarea în domeniul energetic. La dezbateri au participat delegații ale Parlamentului European, Republicii Moldova, Armeniei, Azerbaidjanului, Georgiei și Ucrainei. Adunarea Parlamentară EURONEST reprezintă dimensiunea de colaborare dintre UE și statele Parteneriatului Estic și contribuie la consolidarea integrării europene.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu