MAI APROAPE DE OAMENI: Peste 150 de vârstnici şi-au dat întâlnire la Floreşti

Embed:
Peste 150 de vârstnici, membrii ai organizaţiilor persoanelor în etate şi-au dat întâlnire la Floreşti. În cadrul reuniunii s-a discutat despre cele mai importante realizări ale guvernării. Şedinţa a avut loc în cadrul proiectului "Mai aproape de oameni", lansat în luna februarie de Organizaţia PDM a Persoanelor în Etate "Tezaurul Națiunii". La discuţii au participat şi autorităţile locale, care s-au lăudat cu realizările din raion.

"Pe parcursul anului 2017 și perioada 2018, în raionul Florești, noi am făcut foarte multe lucruri frumoase și bune. Cu susținerea, desigur, a Guvernului s-au demarat în raionul Florești reparații la multe școli, la grădinițele de copii, s-au construit terenuri de mini-fotbal. Din proiectul „Drumuri bune pentru Republica Moldova”, raionul Florești a beneficiat de peste 70 de milioane de lei", a spus preşedintele raionului Floreşti, Ştefan Paneş.

Organizațiile persoanelor în etate sunt platforme pentru vârstnicii care vor să se implice în viaţa politică şi socială.

"Oamenii vârstnici doresc să se implice, vreau să fie activi, vreau să fie utili. Făceam diferite stagiuni, seminare, practici, bunăoară am făcut și un treining cu tehnici de lucru cu alegătorii în campania electorală", a spus membra Organizaţiei "Tezaurul Naţiunii", Zinaida Mandalac. 

'"E foarte important, fiindcă noi avem nevoie de comunicare și avem mare practică de viață, care trebuie să o transmitem mai departe să nu o lăsăm", a spus reşedintele organizaţiei din Vărvăreuca, Vasile Cărbune.

"Acei prezenți la întruniri trebuie să se întoarcă în localitate și să transmită informația despre ce se face. Lumea este informată și ea trebuie să facă accentul și să aleagă pe cei care mai fac astăzi ceva", a spus preşedintele Organizaţia "Tezaurul Naţiunii", Nina Ţurcan.

Prezent la eveniment, deputatul Eugen Nichiforciuc a menţionat că persoanele în etate sunt sursa de înțelepciune a țării, de la care tinerele generați au ce învăța.

"Pentru noi este foarte important ca experiența acumulată pe parcursul vieții a acestor persoane să fie utilă, tinerilor generații cât și societății în întregime. Aceste întâlniri sunt foarte binevenite, unde noi ne auzim ne ascultăm și ne inspirăm de la aceste persoane să facem și legi în favoarea lor, în susținerea lor, dar și primim o apreciere obiectivă a activității Guvernului", a spus deputatul PDM, Eugen Nichiforciuc.

Oraşul Florești este a 35-a localitate din țară care a găzduit reuniuni ale vârstnicilor în cadrul proiectul „Mai aproape de oameni”. Organizația PDM a Persoanelor în etate „Tezaurul Națiunii” numără 23 de mii de membrii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu