Mai aproape de Arena Chişinău. A fost creată o comisie care va selecta agentul economic responsabil de realizarea proiectului

Embed:

Ministerul Educației are la dispoziție, de astăzi, 30 de zile pentru organizarea și desfășurarea concursului de selectare a partenerului privat pentru proiectul "Arena Chișinău". Acest lucru este prevăzut în hotărârea Guvernului privind aprobarea obiectivelor şi condiţiilor parteneriatului public-privat pentru proiectarea și construcția arenei polivalente. Documentul a fost publicat, astăzi, în Monitorul Oficial.

Potrivit ministrului Educaţiei, Monica Babuc, a fost deja creată o comisie specială care va selecta agentul economic responsabil de realizarea proiectului.

" În urma discuţiilor s-a stabilit că pentru comoditate şi un profesionalism mai mare în activitatea comisiei, această să fie compusă din 13 membri, care vor fi delegaţi de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, care va deţine şi preşedinţia, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, Ministerul Justiţiei, Parlamentul, dar şi Agenţia Proprietăţii Publice", a spus Monica Babuc, ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Arena Chișinău va fi construită pe un teren cu o suprafață de aproape 70 de hectare, care se află în apropiere de comuna Stăuceni din municipiul Chişinău. Potrivit proiectului, complexul sportiv va avea o capacitate de peste 4000 de locuri și va găzdui evenimente culturale și sportive organizate la nivel internațional, dar și conferințe, expoziții sau concerte.

"Această arenă ne dă posibilitatea ca să găzduim la noi o mulţime de evenimente internaţionale. Urmăresc eu acei care critică şi caută nişte lucruri ei sunt fără argumente şi nu este corect. Oameni buni veniţi întâi şi discutaţi cu cei din domeniu cu artiştii şi vedeţi poziţia lor şi după aceia o să criticaţi" a spus  spune Nicolae Juravschi, președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv.

"Partenerul privat iarăşi trebuie să aibă experienţă în spate. Până la 3 proiecte deja construite în domeniul sportului, eu cred că o companie serioasă, cu tehnologii moderne în 12 luni nu ca e posibil, dar e mult posibil ", a declarat Radu Rebeja, secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării.

După semnarea contractului, partenerul privat va avea la dispoziție un an pentru finalizarea construcției arenei. SCURTAT În afară de teren, statul va contribui la realizarea complexului cu 202 milioane de lei, bani care vor fi prevăzuți în bugetele pentru 2018 și 2019.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu