MAI a iniţiat o anchetă privind confiscarea tirajului unui ziar local din Rezina. Persoanele vizate, suspendate din funcții

Embed:

Ministerul Afacerilor Interne s-a autosesizat în urma apelului organizațiilor nonguvernamentale din domeniul mass-media, referitor la informațiile apărute în presă, privind confiscarea de către poliția locală a unui automobil în care se afla tirajul unui ziar local din Rezina. 

La indicația ministrului Alexandru Jizdan, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă internă pe numele șefului IP Rezina și al polițiștilor implicați, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

De asemenea, conducerea IGP a luat decizia ca persoanele vizate să fie suspendate din funcții pe durata desfășurării anchetei.

Ministerul Afacerilor Interne și Poliția va reveni cu detalii despre rezultatele anchetei.

PUBLIKA.MD aminteşte că Premierul Pavel Filip a cerut conducerii Ministerului de Interne să declanșeze, de urgență, o anchetă de serviciu. Asta după ce mai multe instituţii media au scris că poliţia a confiscat o maşină în care se afla tirajul ziarului local "Cuvântul" din Rezina. 

Mașina și tirajul ar fi fost sigilate, pe motiv că şoferul nu avea foaia de parcurs. Premierul a cerut ca incidentul să fie investigat minuţios, iar dacă se va constata că poliţiştii au admis abateri, aceștia să fie sancționați conform legii. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu