Magistraţii care au cerut demisia incorpore a membrilor CSM reclamă presiuni din partea acestora

Embed:

Magistraţii care au cerut demisia incorpore a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii reclamă presiuni din partea acestora.   

Într-o declaraţie semnată de Asociaţia Judecătorilor se menţionează că unii membri ai CSM sau persoane delegate de către aceştia intimidează prin mesaje judecătorii să-şi retragă semnătura de pe cererea depusă.

Mai mult, îi îndeamnă să nu participe la Adunarea Generală pentru a favoriza lipsa de cvorum, iar în cazul în care evenimentul va avea loc, magistraţii să voteze totuşi împotrivă.

În context, Asociația Judecătorilor din Moldova își exprimă regretul față de asemenea acțiuni și metode de intimidare a judecătorilor. În comunicat nu se menţionează însă cine sunt magistraţii intimidaţi şi cine sunt membrii CSM care ar comite aceste presupuse abuzuri.

Solicitat de postul nostru de televiziune, preşedintele interimar al instituţiei, Dorel Musteaţă, a negat acuzaţiile. Mai mult, el a declarat că îi îndeamnă pe aceşti judecători să-l sesizeze personal şi să aducă probe.

Recent, 87 de magistraţi au cerut să fie demişi în corpore membrii Consiliului Superior al Magistraturii, instituţie autonomă care administrează sistemul judecătoresc şi au solicitat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor. Ei au semnat o cerere în acest sens pe care au înregistrat-o la Secretariatul CSM.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu