Magistraţii, care au cerut convocarea Adunării Generale Extraordinare, vor fi verificaţi de către Inspecţia judiciară

Embed:

 

Consiliul Superior al Magistraturii a amânat examinarea cererii mai multor magistraţi prin care au solicitat convocarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor, dar şi revocarea membrilor CSM. Instituţia pune la îndoială modul în care au fost adunate semnăturile şi a solicitat Inspecţiei Judiciare să verifice corectitudinea procesului. Decizia a fost criticată dur de unii dintre semnatari. 

Preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Gheorghieş, se regăşeste printre cei 87 de semnatari. El spune că atât el, cât şi ceilalţi judecători au semnat în cunoştinţă de cauză, ci nu au fost duşi în eroare, aşa cum au declarat unii membri ai CSM.

"Mie îmi pare rău că aşa persoane se află în componenţa CSM-ului, care pun la îndoială semnăturile colegilor lor. Cei, care au pus semnătura sunt judecători, sunt conştienţi de ce au pus semnătura", a spus preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Ghiorghieş. 

Totodată, Alexandru Gheorghieş a precizat că pe foile, care au fost adunate semnăturile, scria negru pe alb motivele pentru care magistraţii au semnat.

"Textul a fost capsat şi cu listă. Fiecare a luat cunoştinţă cu textul şi a pus semnătura" a spus preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Alexandru Ghiorghieş.  

Între timp, 4 dintre cei 87 de semnatari și-ar fi retras semnăturile, potrivit preşedintelui interimar al CSM, Dorel Musteaţă. S-a întâmplat, după ce Asociaţia Judecătorilor din Republica Moldova a semnalat faptul că semnatarii sunt intimidaţi de membrii CSM sau persoane apropiate lor şi impuşi să-şi retragă semnăturile.

Aceştia au înregistrat recent cererea la Secretariatul CSM prin care au solicitat să fie demişi în corpore membrii Consiliului Superior al Magistraturii, instituţie autonomă, care administrează sistemul judecătoresc. De asemenea, au cerut convocarea Adunării Generale Extraordinare a Judecătorilor.

CITEŞTE ŞI: JUDECĂTORI REVOLTAŢI. Un grup de magistraţi cer demisia membrilor CSM

CITEŞTE ŞI: Magistraţii care au cerut demisia incorpore a membrilor CSM reclamă presiuni din partea acestora

Lasă un comentariu