Magistraţii au schimbat măsura de arest în privinţa a doi angajaţi ai Vamei, a poliţistului şi a doi foşti vameşi, reţinuţi la postul vamal Larga

(UPDATE 18:39) Judecătoria Buiucani a luat o decizie şi în privinţa altor două persoane care ar fi implicate în acest caz. Astfel, un fost vameş va rămâne în arest la domiciliu pentru 30 de zile, iar un alt fost angajat al Serviciului Vamal - 15 zile în izolatorul CNA.

(17:49) Judecatoria Buiucani a decis să schimbe măsură de arest în privinţa celor doi vameşi şi a poliţistului reţinuţi de Centrul Naţional Anticorupţie, în urma percheziţiilor de la postul vamal Larga, din raionul Briceni. Cei trei ar fi pretins bani de la şoferii de camioane care traversau postul vamal Larga şi sunt bănuiţi de corupere pasivă.

Astfel, unul dintre vameşi va sta în arest la domiciliu - 20 de zile, iar celălalt - 30 zile, la fel ca şi poliţistul implicat în acest caz - 30 de zile de arest la domiciliu. De asemenea, instanţa urmează să ia o decizie în privinţa altor doi vameşi care, la fel, ar fi implicaţi în acest caz.  

Publika.md menţionează că, acum circa două săptămâni, un poliţist, doi angajaţi ai Serviciului Vamal şi doi foşti vameşi au fost reţinuţi de CNA şi procurorii anticorupţie. Potrivit datelor preliminare ale anchetei, ei ar fi extorcat în jur de o mie de dolari pentru fiecare camion care traversa postul vamal Larga, iar marfa transportată nu era înregistrată. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de închisoare cu aplicarea unei amenzi în mărime de până la 60 000 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu