Magistraţi: Încătuşarea mai multor judecători a stârnit îngrijorare şi tensiune în sistem

Încătuşarea mai multor judecători a stârnit îngrijorare şi tensiune în sistem. O recunosc unii dintre magistraţi, în timp ce majoritatea aprobă sancţionarea celor care iau decizii ilegale. Reţinerea celor 15 magistraţi implicaţi în aşa-numita "spălătorie rusească" a fost subiectul principal discutat pe holuri în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. 

"Atmosfera este puțin mai tensionată, judecătorii suntem și noi oameni și când unul din colegii tăi este învinuit de ceva, este reținut vrei nu vrei se răsfrânge și asupra situației, tensionării în colectiv, din lucrul care îl faci zi de zi", a declarat Borislav Babenco, judecător.

Anterior, 15 judecători au fost plasaţi în arest preventiv. Aceştia ar fi fost parte a unei scheme criminale care a permis spălarea prin sistemul bancar din Republica Moldova a aproximativ 20 de miliarde de dolari, proveniţi din Federaţia Rusă.

Subiectul va fi discutat în câteva minute la emisiunea Ţara lui Dogaru. Urmăriţi ediţia pentru a afla mai multe despre situaţia din sistemul judiciar. 

Citeşte şi: Judecătorii implicați în aşa-numita "spălătorie rusească", RĂMÂN ÎN AREST

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu