”Magic Paper”, lansat la Chișinău. Felicitările digitale, cadoul perfect de sărbători

Embed:
Veşti bune pentru amatorii de lectură, filme și muzică. Cărți poştale în format digital, numite ”Magic Paper”, au fost lansate aseară, într-o librărie din Capitală. Acestea conțin QR coduri, care permit accesarea online a cărților, filmelor și a muzicii, cu ajutorul unui telefon conectat la Internet. Produsul aparține unei companii din SUA.

”Ne-am gândit la o soluție originală, am făcut o felicitare și pe ea atașăm o carte digitală, de exemplu aici e toată poezia lui Eminescu, o mie de de pagini de poezii ale lui Eminescu, pe o singură felicitare. Este prima dată în istorie când o carte digitală devine fizică, deci o puteți palpa. Cărți digitale se pot trimite cadouri și prim email, dar cadoul este ambalajul și noi ne-am gândit la combinația dintre ambalaj și cartea digitală”, a spus Marin Mariu, Președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Culturală.

Cărțile pot fi expediate și moldovenilor de peste hotare.

”Pentru cei departe de casă, o colecție de muzică de aur a Moldovei în interpretarea lui Calancea Band și a prietenilor săi, deci muzică de prin anii 50 până în 2020 plus un film documentar. Totul lucrează foarte simplu, scanați cu telefonul acest cod și conținutul se deschide automat să citiți, să audiați”, a declarat Marin Mariu, Președinte al Asociației pentru Dezvoltarea Culturală. 

Persoanele care au trecut pragul librăriei s-au ales cu câte o carte în dar.

”Maxim, uite un cadou „ 20 de cărți de aur pentru un copil de aur”, pentru tine , da? Iată aici deschizi felicitarea, o scanezi și ai 20 de cărți în telefonul tău, digitale. ”

”Este o surpriză pentru mine, îmi plac foarte mult aceste felicitări, uitați-vă sunt pentru toate gusturile. Și în sfârșit e un cadou micuț, plăcut.”

”Este o carte foarte interesantă și foarte deosebită pentru că înainte nu erau, acum sunt, da, da chiar pentru prima dată, foarte plăcut surprinsă.”

Noile cărți digitale pot fi procurate într-o rețea de librării din Capitală, la prețul de 30 lei. Acestea sunt în limbile română, rusă și engleză.
loading...

Lasă un comentariu