Magia sărbătorilor de iarnă cuprinde întreaga Europă. Orașele care au dat startul târgurilor de Crăciun

În fiecare an magia sărbătorilor de iarnă cuprinde, încă la început lunii decembrie, întreaga Europă. Mai multe oraşe de pe bătrânul continent încă mai păstrează frumoasa tradiţie de a organiza târguri de Crăciun la care vin turişti din toată lumea.

Oamenii pot cumpăra de aici suvenire şi cadouri, pot gusta din vinul fiert şi deliciile locale, pot ascultă colinde şi admira decorul de sărbătoare învelit în mii de luminiţe. 

Viena este printre primele destinaţii recomandate pentru vizită în perioada sărbătorilor de iarnă. În capitala Austriei sunt organizate patru târguri de Crăciun, unde oamenii se pot delecta cu o cană cu vin fiert sau o porţie de castane coapte.

Capitala Ungariei găzduieşte un impresionant târg de Crăciun, cu peste 150 de standuri. La Budapesta, oamenii pot cumpăra produse artizanale şi pot gusta mâncare tradiţionala maghiară.

La târgul din Praga se găsesc decoraţiuni unice, create de meşterii populari cehi, precum şi deserturi delicioase. Atmosfera de sărbătoare domneşte în această perioadă în oraşul celor o sută de clopotniţe.

Târgul de Crăciun din Bruxelles se întinde pe aproape doi kilometri. Pe lângă berea belgiană, ciocolată şi alte delicii, aici există şi un patinoar în aer liber.

În oraşul Nurnberg din Germania este unul dintre cele mai vechi târguri de pe bătrânul continent. Aici domnesc miresmele de vin fiert, migdale prăjite, cârnați tradiționali și turtă dulce.

Şi un oraş din România este în lista celor mai frumoase târguri de Crăciun. La Sibiu este o atmosferă de poveste, unde se găsesc obiecte tradiționale și specialități culinare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu