MAFIA LEMNULUI din România. Defrişările ilegale şi uciderea pădurarilor, în serialul difuzat de Netflix

Embed:

Defrişările ilegale şi uciderea pădurarilor de către cei implicaţi în mafia lemnului din România au ajuns subiect de film documentar.

Pelicula "Broken" difuzată de Netflix în 27 noiembrie în 190 de ţări prezintă investigaţii jurnalistice despre fraude, corupţie şi criminalitate la nivel mondial.

Filmul a fost realizat cu ajutorul organizaţiei neguvernamentale Agent Green din România. Gabriel Păun, preşedintele organizaţiei, a trecut prin momente dificile în timpul investigaţiilor realizate în zonele în care acţionează mafia lemnului.

"În momentul în care m-au văzut cu echipa, nici n-au stat la vorbe, au tăiat repede un arbore gros peste drum în față, unul în spate și ne-au barat drumul. Într-o clipă, noi eram practic ținuți acolo împotriva voinței noastre", a menţionat Gabriel Păun, Președintele Agent Green.

Mai mult, susţine Păun, poliţia din zonă a încercat să muşamalizeze cazul, iar ancheta a fost declanşată abia când s-a implicat Inspectoratul General al Poliţiei şi Garda Forestieră de la nivel central. Potrivit preşedintelui organizaţiei Agent Green, în prezent, defrişările ilegale din România le depăşesc cu mult pe cele legale. Mai mult, fostul guvern Dăncilă a secretizat datele referitoare la defrişările ilegale, care, potrivit lui Păun, ar depăşi 20 de milioane de metri cubi anual.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu