MAEIE nu recunoaşte alegerile locale din Crimeea şi Sevastopol. REACŢIA lui Igor Dodon

Preşedintele ţării, Igor Dodon, spune că încă nu a citit anunţul Ministerului de Externe de la Chişinău, care menţionează că nu recunoaşte alegerile locale, desfăşurate ieri, în Crimeea şi Sevastopol, teritorii anexate de Rusia în urmă cu cinci ani.

"Eu nu am citit poziţia MAEIE, dar eu cred că trebuie să avem relaţii bune şi cu Rusia şi cu Ucraina. Eu cred că mai devreme sau mai târziu, ei vor rezolva problema între ei. Poziţia oficială a statului este că noi am recunoscut integritatea teritorială a Ucrainei. Poziţia nu s-a schimbat, aşa a fost 28 de ani, indiferent de opinia unui politician, noi vorbim de opinia statului, instituţiilor de stat", a declarat Igor Dodon în cadrul unei conferinţe de presă. 

PUBLIKA.MD aminteşte că, într-o postare făcută pe pagina de Facebook a MAEIE se menţionează că ţara noastră susţine suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei. Un mesaj similar l-au transmis Georgia, Letonia şi Lituania. 

În context, Ministerul ucrainean de Externe a precizat într-o declaraţie că noile încălcări ale dreptului internaţional necesită consolidarea presiunilor politice şi economice asupra Federaţiei Ruse din partea comunităţii internaţionale. Totodată, oficialii de la Kiev au subliniat că rezultatele acestui vot sunt nule din punct de vedere juridic și nu vor fi recunoscute de Ucraina. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu