MAEIE dezminte informaţia potrivit căreia Comisia Europeană ar intenţiona suspendarea regimului de liberă circulaţie cu Moldova

Embed:

Ministerul de Externe dezminte informaţia, potrivit căreia, Comisia Europeană ar intenţiona să suspende regimul de liberă circulaţie cu Moldova. Într-un comunicat de presă, instituţia face referire la declaraţiile comisarului European pentru migrație, Dimitris Avramopoulous, făcute în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă.

Ministerul de Externe a venit cu precizări şi referitor la raportul anual privind Mecanismul de Suspendare a Regimului de Vize. Potrivit instituţiei, în document au fost înaintate mai multe recomandări, marea majoritate dintre care se regăsesc deja în Agenda de Asociere cu UE pentru anii 2017-2019.

În ceea ce priveşte refuzul de intrare şi şedere în ţările UE pentru mai mulţi cetăţeni moldoveni, Ministerul de Externe menţionează că, în 2016, creșterea a fost direct proporțională cu numărul persoanelor care călătoresc în spaţiul comunitar, iar în 2017 s-a atestat o scădere a numărului moldovenilor care se aflau ilegal în UE.

Anterior, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a scris pe pagina sa pe Facebook că raportul Comisiei Europene atestă regrese în privinţa reformelor, fapt care ar putea duce la suspendarea regimului de liberă circulaţie în Uniunea Europeană.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu