MAEIE, despre moldovenii aflaţi la bordul navei de croazieră, care este plasată în carantină din cauza coronavirusului, lângă Tokyo

Trei cetățeni moldoveni se află la bordul navei de croazieră "Diamond Princess", care este plasată în carantină din cauza coronavirusului, lângă Tokyo. Anunţul a fost făcut de către reprezentanţii Ministerului de Externe de la Chişinău.

Conaţionalii noştri sunt membri ai echipajului, doi dintre care dețin și cetățenie română.

Potrivit MAEIE, starea de sănătate a cetățenilor moldoveni este una bună. Aceștia nu prezintă semne de boală. Ei continuă să respecte regulile și recomandările responsabililor de regimul de carantină. Urmare a unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testați repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunțate în decursul a 2-3 zile.

Întregul proces al carantinei și testelor medicale de pe navă este desfășurat în strictă conformitate cu regulamentele Organizației Mondiale a Sănătății și a legislației nipone.

Autoritățile din Japonia și companiile prestatoare de servicii de pe vasul de croazieră nu au luat o decizie finală privind debarcarea tuturor membrilor echipajului, în acest sens, în urma obținerii rezultatelor analizelor și a consultărilor individuale urmează a fi decisă evacuarea de pe vas sau prelungirea termenului de carantină.

De menţionat că, în cazuri de urgență, moldovenii aflați în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372.

CITEŞTE ŞI: Coronavirusul a bagat în carantină o navă de croazieră, în Japonia. Peste trei mii de persoane, izolate la bord (VIDEO)

loading...

Lasă un comentariu