MAE România despre alegerile din țara noastră: S-au desfășurat conform prevederilor legale și standardelor democratice

Ministerul Afacerilor Externe din România consideră că alegerile parlamentare din 24 februarie din șara noastră s-au desfășurat cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice.

MAE din România consideră că este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral să se desfășoare responsabil, cu respectarea standardelor și principiilor democratice necesare asigurării stabilității și menținerii perspectivei europene a Republicii Moldova.

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a luat notă de raportul preliminar prezentat de Misiunea internațională de observare a alegerilor parlamentare derulate în Republica Moldova la 24 februarie 2019. Conform evaluării preliminare, alegerile parlamentare din Republica Moldova s-au derulat, în general, cu respectarea prevederilor legale și standardelor democratice în domeniu, fiind semnalate unele deficiențe înregistrate atât în contextul campaniei electorale, cât și în ziua scrutinului electoral.

MAE subliniază că este foarte important ca în perioada următoare etapele subsecvente procesului electoral să se desfășoare responsabil, cu respectarea standardelor și principiilor democratice necesare asigurării stabilității și menținerii perspectivei europene a Republicii Moldova. Pe această cale, considerăm că doar opțiunea europeană este în măsură să aducă răspunsuri durabile așteptărilor legitime de prosperitate ale cetățenilor Republicii Moldova", se menționează în comunicat.

PUBLIKA.MD amintește că ieri, 24 februarie, Moldova și-a ales viitorul pentru următorii patru ani. Pentru prima dată în istoria ţării, alegerile s-au desfăşurat în baza sistemului electoral mixt. Simultan, a avut loc şi referendumul consultativ. Astfel, moldovenii au votat pentru reducerea numărului de deputaţi de la 101 până la 61 şi retragerea mandatelor aleşilor.

Până la această oră, rezultatele înregistrate de Comisia Electorală Centrală, pentru alegerile legislative cu voturi din Moldova, sunt: PDM 23,62%, PSRM: 31,15%, Blocul ACUM: 26,84%, Partidul Șor: 8.32%.  

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu