Madonna împlineşte astăzi 52 de ani

Embed:

Madonna împlineşte astăzi 52 de ani! Supranumită şi "Regina muzicii pop", cântăreaţa americană, actriţa, dar şi compozitoarea de muzică pop, este câştigătoarea mai multor premii Grammy, de asemenea a unui premiu Oscar şi laureată a Globului de Aur. Anul acesta, Madonna şi-a sărbătorit ziua de naştere sâmbătă, într-un club londonez, alături de iubitul ei, Jesus, şi fiica Lourdes.

Madonna Louise Veronica Ciccone pleacă, în 1979, în New York City, cu doar 35 de dolari în buzunar, pentru a începe cariera de dansatoare. Primele succese le-a înregistrat chiar cu albumul de debut, lansat în 1983. Trei melodii de pe acesta au ajuns în top 20, în Statele Unite ale Americii. Piesa "Like a Virgin", interpretată la prima ediţie a MTV Video Music Awards, în 1984, devenit primul ei hit în Statele Unite şi Australia.

Albumul care poartă numele piesei a ajuns, de asemenea, pe locul 1 în "Billboard 200". În urma unor turnee de excepţie, printre care "Blond Ambition", în 1991, revista "Rolling Stone" îi conferă titlul de "cel mai bun turneu al anului". În acelaşi an, Madonna lansează prima ei compilaţie de hituri. Astfel, pe "The Immaculate Collection" este inclus şi single-ul "Justify My Love", videoclip interzis pe MTV din cauza scenelor de sexualitate explicită. Videoclipul la piesa "Take A Bow", de pe albumul "Bedtime Stories" din 1994 a câştigat premiul MTV Video Music Awards, categoria "Cel mai bun videoclip al unei artiste" din 1995.

Cât despre viaţa personală, Madonna a avut mai multe relaţii amoroase de scurtă durată, dar a fost căsătorită doar de două ori cu Sean Penn şi Guy Ritchie. Are doi copii, născuţi în afara căsătoriei şi doi copii adoptaţi. Anul trecut, Madonna a început o relaţie cu un fotomodel cu 30 de ani mai tânar ca ea, Jesus Luz, pe care îi include într-un videoclip.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu