Madonna a cântat la Moscova în sprijinul grupului feminist "Pussy Riot"

Embed:

Madonna a cântat la Moscova în sprijinul grupului feminist "Pussy Riot", acuzat de huligansim. Interpreta americană a făcut show pe scenă în faţa a sute de fani şi a ţinut un discurs de aproape 10 minute, în care a vorbit despre libertate.

Cu o mască neagră pe faţă, şi cu o inscripţie "Pussy Riot" pe corp, cântăreaţa americană Madonna a interpretat unul din cele mai mari hituri ale sale- "Like a Virgin". Interpreta a dedicat piesa fetelor din grupul punk, care riscă să petreacă cel puţin trei ani după gratii.

"Cred că aceste trei fete Maşa, Nadia şi Katia au făcut un act curajos. Cred că au plătit pentru acţiunea lor şi mă rog pentru libertatea lor", a menţionat Madonna.

Poziţia Madonnei, însă, nu este susţinută de alţi oameni. Un grup de activişti ai Mişcării Ortodoxe a Tineretului "Georgievtsî" din Rusia au protestat în faţa hotelului, unde este cazată cântăreaţa. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că Madonna face presiuni asupra instanţei de judecată. Astăzi, tribunalul Hamovniki din Moscova va anunţa data pronunţării verdictului în cazul tinerelor acuzate de huliganism în biserică. Procurorii au cerut trei ani de închisoare, în condiţiile în care reprezentantele "Pussy Riot" sunt judecate în baza unui articol din Codul Penal ce prevede o pedeapsă maximă de şapte ani privaţiune de libertate. Pe 21 februarie, tinerele au intrat în biserică şi au interpretat o rugăciune anti-Putin în stil punk.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu