Made in Moldova: Un preot a dat la fier vechi clopotele bisericii şi a pus în loc butelii de gaz

Embed:

Clopote de peste o sută de ani - date la fier vechi. Se întâmplă în satul Slobozia-Duşca din raionul Criuleni. Preotul din localitate spune că în locul lor vor fi aduse altele mai mici, care sunt turnate în Rusia. Primăria din localitate susţine că acţiunea preotului este ilegală şi va cere Procuraturii să ancheteze cazul.

Acum o lună, la biserica din localitate erau cele trei clopote vechi de un secol. Ele însă au fost scoase şi înlocuite cu altele două improvizate din butelii de gaz.

Reprezentanţii Consiliul bisericesc din localitate, dar şi oamenii spun că preotul a luat decizia de a restaura clopotele fără a se sfătui cu ei.

Responsabili de la primărie susţin că vor cere Procuraturii să ancheteze acest caz. "În mod normal, dumnealui a trebuit să revină cu un demers către primărie, către consiliul sătesc, deoarece acesta este bunul satului", a declarat Angela Boşcanean, primar-intermar în Slobozia-Duşca, cu referire la preot.

Părintele îşi recunoaşte vina. El a precizat că cele trei clopote vor fi restaurate în Rusia. "Aceasta a fost greşeala mea, a trebuit să anunţ primăria. Le toarnă din nou şi fac alte clopote, dar le fac de dimensiuni mai mici. Din acelaşi metal sau din alt metal. - De unde eu să ştiu care-i situaţia", a precizat acesta.

Potrivit consiliului bisericesc din Slobozia-Duşca, cele trei clopote au fost turnate din aur, argint şi aramă. Valoarea lor este de aproximativ 3.000 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu