Macron, despre reformarea UE: O politică fiscală armonizată, o zonă euro mai integrată, iar sectorul apărării să fie mai consolidat

Embed:
Uniunea Europeană trebuie să aibă o politică fiscală armonizată, o zonă euro mai integrată, iar sectorul apărării să fie mai consolidat. Declaraţiile aparţin preşedintelui francez, Emmanuel Macron, care, în cadrul unui discurs și-a prezentat propria viziune asupra reformării UE.

"Europa pe care o cunoaștem este prea slabă, prea lentă, prea ineficientă, dar numai Europa ne poate da capacitatea de acțiune în fața marilor provocări contemporane", a declarat Macron.

Preşedintele Franţei a propus consolidarea politicii europene de apărare și securitate şi a cerut crearea unei Academii Europene de Informații. Macron a declarat că trebuie intensificate acţiunile pentru combaterea propagandei teroriste.

"Trebuie să intensificăm acţiunile în ceea ce priveşte lupta împotriva finanțării terorismului şi a propagandei teroriste pe internet. Trebuie să ne consolidăm securitatea cibernetică și să creăm o justiție comună și un spațiu de securitate", a menţionat oficialul.

De la tribuna Universităţii Sorbona, Emmanuel Macron a vorbit şi despre criza imigranţilor:

"Este necesar un oficiu european pentru azil, în scopul armonizării procedurilor. Avem nevoie de o poliţie europeană a frontierelor care să garanteze un control riguros în Europa și să asigure expulzarea celor care nu pot rămâne".

Preşedintele francez a mai adăugat că în câţiva ani Uniunea Europeană ar trebui să devină mai prosperă şi mai puternică.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu