Macron, criticat de Federaţia Rusă. Care a fost motivul acuzaţiilor la adresa preşedintelui francez

Federaţia Rusă a criticat vehement declaraţiile făcute Emmanuel Macron, cu referire la statul rus. Acesta a numit Rusia un agresor în regiunea ucraineană Donbas. Fraza preşedintelui francez i-a nemulţumit pe liderii de la Kremlin. Purtătorul de cuvânt a Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că va continua eforturile pentru a clarifica situaţia.

"Nu suntem de acord cu omologii noştri francezi privind formulările exprimate ieri de către domnul preşedinte Macron. Desigur, partea rusă va continua să explice cu răbdare starea reală a situaţiei şi poziţia faţă de subiectul ucrainean", a declarat Dimitri Peskov.

Peskov a mai adăugat că întrevederea preşedintelui francez cu liderul ucrainean, Petro Poroşenko a "subliniat importanţa formatului Normandia, singura platformă existentă pentru discuţii şi pentru încercările de a rezolva conflictul ucrainean intern".

Grupul de contact Normandia a fost creat pentru a media între părţile aflate în conflict în vederea începerii unui proces de pace în regiunile controlate de rebelii separatişti în estul Ucrainei. Din acest format fac parte şefii de stat sau de guvern, precum şi miniştrii de Externe din Germania, Rusia, Ucraina şi Franţa, relatează Ziarul Financiar.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron și liderul ucrainean, Petro Poroşenko, la întrevederea de la Paris au pus accent pe relaţiile bilaterale. La sfârșitul întâlnirii, Macron a abordat subiectul crizei ucrainene și a numit Rusia un "agresor" în regiunea Donbas 

"Franţa nu va recunoaşte anexarea Crimeei de către Rusia. Franţa este ataşată suveranităţii Ucrainei în frontierele recunoscute", a mai declarat Emmanuel Macron, referindu-se la conflictul ruso-ucrainean din anul 2014 când Federația Rusă a a anexat peninsula Crimeea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu