Măcel în Ucraina: Separatiştii au deschis focul asupra unei şcoli şi a unui microbuz din oraşul Doneţk

Embed:

Prima zi de şcoală în estul Ucrainei a început cu un măcel. Agenţia Unian scrie că separatiştii au deschis focul asupra unei şcoli şi a unui microbuz în oraşul Doneţk. Cel puţin 10 oameni au fost ucişi. Instituţia de învăţământ a fost imediat evacuată.

Obuzele au căzut la 5 metri depărtare de clădirea şcolii, în care se aflau 238 de oameni, inclusiv 70 copii şi 28 de profesori. Reuters scrie că un proiectil de mortier a căzut în curtea instituţiei de învăţământ, iar patru oameni au fost ucişi. Alţi opt s-au ales cu răni, dintre care şapte au fost spitalizaţi. În rândul elevilor nu au fost înregistrate victime. Sediul şcolii a fost avariat, iar geamurile de la primele două etaje au fost făcute ţăndări.

Tragedia s-a produs în ziua care copii au revenit la studii. În estul separatist al Ucrainei, anul de studii a început cu o lună întârziere, din cauza luptelor din regiune.

"Auzim bombardamentele, dar ce putem face? Aceasta este viaţa, trebuie să trăim mai departe. Aşa că vom continua să supravieţuim. Totul va fi bine", a spus o persoană.

În urma unui alt atac atribuit de Kiev insurgenţilor proruşi, a fost bombardat un microbuz de linie. Şase oameni au murit, iar unul a fost rănit. Conform datelor Naţiunilor Unite, confruntările armate din estul Ucrainei au provocat moartea a peste 3 200 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu