Macabru: DETALII NOI în cazul osemintelor găsite la intrarea în parcul Valea Morilor. Ce spun arheologii

Un grup de muncitori care efectuau, ieri, săpături de montare a unor piloni la intrarea în parcul Valea Morilor din Capitală, au descoperit un craniu şi oseminte umane.

Imediat, la faţa locului au fost chemaţi poliţiştii, dar şi reprezentanţii unei asociaţii care se ocupă cu exhumarea cadavrelor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care au luat rămăşiţele la expertiză.

Astăzi, muncitorii au reluat săpăturile, dar mare le-a fost mirare când au mai găsit şi alte fragmente de oase, bucăți de încălțăminte, dar şi haine putrede.

"Luni am venit și după ploaia cea mare, acolo unde-i colegul de serviciu, s-a prăbușit pământul. Ne uităm ceva oase, lucrăm mai departe, găsit maxilarul și capul", a explicat un muncitor.

"O cheie am mai găsit printre oase, haina putredă, de la încălțăminte ce a mai rămas și deja osemintele care sunt acolo", a spus un alt muncitor. 

"Presupunem că este un soldat sovietic, dar vom cunoaște exact doar după expertiză. Judecând după oseminte, bănuim că vorba de patru oameni, asta după numărul de picioare", a declarat Ruslan Pamfilie, reprezentant asociaţia "August".

Astăzi pe şantier a venit şi un grup de arheologi. Aceştia s-au arătat indignați de faptul că nu au fost anunțați de acest caz. Săpăturile au fost oprite.

"Nimeni nu au avut dreptul, decât arheologii să intervină în situație. În acest caz, este vorba de o încălcare a legislației. Astfel de situații trebuie să nu se repete, deoarece pierdem noi toți. S-au scos din contextul cultural aceste oase, noi nu cunoaștem acum circumstanțele cum ele s-au aflat", a precizat Sergiu Musteaţă, arheolog de la Agenția Națională Arhiologică.

Întrucât, conform hărţilor, în zonă a fost cândva un cimitir al soldaţilor, arheologii presupun că ar fi vorba de o groapă comună din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În continuare, cercetările vor fi efectuate de o echipă de istorici şi arheologi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu