"Mă ajutau să intru în clădire oamenii care veneau să voteze". Rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale

Embed:

Cel puţin nouă secţii de votare vor avea rampe de acces pentru persoanele cu nevoi speciale. Acestea vor fi instalate până la scrutinul din 14 iunie. Prima rampă a fost montată la Liceul "Mihai Eminescu" din Capitală, unde va fi deschisă o secţie de votare.

La montarea primei rampe au participat şi câteva persoane în scaune cu rotile: 

"Mă ajutau să intru în clădire oamenii care veneau să voteze, vecinii. Problema e că ei nu ştiau cum să ridice căruciorul ca să nu mă accidentez. Rampa este absolut necesară. Din acest motiv am vrut să văd cum se montează rampa şi sper că toate secţiile de votare vor avea câte una."

"Ar fi bine ca toţi deţinătorii de imobile să întreprindă măsuri pentru accesibilizarea spaţiilor de care ei răspund, pentru, măcar un număr mic de persoane cu dizabilităţi şi nu numai să utilizeze aceste rampe."

"Este vorba despre egalitatea de şanse pentru care noi luptăm de mulţi ani. Ceilalţi oameni când vor vedea aceste rampe vor înţelege că suntem ca ei", a afirmat ministrul Tineretului şi Sportului Serghei Afanasenko.

Rampele de acces sunt instalate cu susţinerea echipei Partidului Democrat din Moldova.

"Aceşti oameni vor să fie cu şanse egale în societatea noastră. Ei vor să iasă, să discute cu oamenii, să facă schimb de opinii, ceea ce e foarte firesc. Accesul va fi valabil şi pentru persoanele cu cărucioare pentru copii şi pentru persoanele în vârstă care se deplasează mai greu. Încercăm să demonstrăm că dacă vrei, poţi", a spus Monica Babuc, candidatul PDM la funcţia de primar al Capitalei.

În Chişinău, sunt peste 80 de mii de persoane cu nevoi speciale, dintre care 20 de mii sunt dependente de cărucioare. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu